Leta i den här bloggen

onsdag 27 februari 2013

Jurbarkas 18 november

Denna dag bar det av till staden Jurbarkas där vi har ett samarbete med socialtjänsten. Kärt återseende av Socialchefen Gene och av Audrone från svensk Litauiska föreningen (vår tolk).

Här bjöds det på lunch innan det var dags att ta itu med alla kartonger vi skickat över med kläder bl.a.

På bilden har Göran från Svensk-Litauiska Riksföreningen slutit upp efter att ha kommit med färjan tidigare.

Så var det dags att ge sig iväg och träffa familjer och tillgodose dem på olika sätt.

Första stoppet blev hos en ensamstående mamma som har en tonårsdotter. Denna mamman fick en hjälpkasse samt kläder. Mammans hörsel var mycket dålig, men tack vare att Pia har bra kontakter så kommer det att ordna sig med en audionom så hon får en hörapparat.Vi åkte också och träffade tonårsfamiljen som vi träffade i våras, de bodde i Erzevilkas. Här skulle vi bl.a lämna en superfin dator skänkt av Jörgen Lindblom på Softpower i Haninge. Vi tackar så mycket för denna, vilket gör att de kan sköta skolarbeten samt även hålla kontakt via skype med sin ena dotter som studerar i Wales.

Installation av datorn

Vi blev bjudna på kaffe och en Litauisk delikatess. Förutom datorn så lämnade vi kläder och hjälpkasse till familjen. Döttrarna fick sy-tillbehör som de tidigare uttalat sig om att de tyckte om. Tack alla ni som bidragit med detta.

Familjen jättetacksamma för allt.Som avslutning på en intensiv dag blev vi bjudna på middag hemma hos Audrone och hennes make!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar