Leta i den här bloggen

onsdag 27 februari 2013

Jurbarkas 19 november

Åter en dag med med familjer att hjälpa. Vi började dagen med att åka till socialkontoret och packa kläder för barn och vuxna i olika storlekar.


Så bar det av mot första familjen för dagen.

Mamman och pappan i familjen var uppväxta på barnhem.

Pojken fick ett par nya vinterskor som han blev överlycklig för.Familjen berättade att de behövde möbler då allt de hade var trasigt.
Taket
Pia hade med sig en leksak som pojken genast började leka med. Vi såg inga andra leksaker.
Sedan åkte vi ut till ett flerfamiljs hus som låg mitt ute i ingenstans kändes det som. Vi skulle hjälpa en familj som socialtjänsten ville att vi skulle träffa, men även andra familjer ville ha vår hjälp. Vi lämnade skor och kläder.


 
Vi åkte vidare och fick träffa de här söta tjejerna.


 De fick ett par moderiktiga skor var som var alldeles nya. Gissa om de var lyckliga.


Här håller Pia upp kläder för tjejerna. De fick säga Yes or No om de tyckte om dem. De ville ha nästan allt vi visade.

Jag fick en idé när jag såg bilderna tjejerna målat och satt upp på väggen i sitt rum. Tänkte att de måste vara i samma ålder som mina tjejer. Så vi bytte uppgifter så att de kunde hålla kontakt med mina tjejer via datorn.Som på nästan alla ställen, mögel runt fönster. Man undrar vilka sjukdomar det kommer att leda till när de blir äldre.

Nästa familj vi åkte till hade en 15-åring och denne var i skolan.
Huset var fallfärdigt och det var stora hål rakt igenom taket. Det var utlagd en matta i huset och under den kände man att den endast låg på bjälkar. I husen vi besökt tar man inte av sig skorna då det är väldigt smutsigt.
Mamman i familjen. Man såg endast uppgivenhet i hennes ögon.


Mamman stoppade lampan i kontakten för att tända upp lite, inget hände. Så trixade hon lite med sladden och då började lampan blinka till lite. Till slut i ett visst läge så började den att lysa.


Fina el-dragningar

Så var det dags för det sista huset för dagen. En söt liten flicka kom springande och välkomnade oss.


I huset bodde man endast på ena halvan, vi antog att det var helt obeboeligt på den andra delen.Pojken verkade få ta hand om sina småsyskon en hel del. Det här är sovrummet. Det var saker precis överallt. Trasiga tapeter och sängar som stod där det fick plats.Här verkar man ha försökt att täta med kartongbitar.Conny med mamman och två av barnen. De fick en CD-spelare samt kläder av oss.


Klädutdelning!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar