Leta i den här bloggen

torsdag 6 juni 2013

Hjälpresa 4-6 juni 2013

 Med på denna resa var Mette och Conny Swing.


Så här ser det ut när vi packar på pallar kläder m.m. som inte sålts iväg från butiken. Även kläder, vällingflaskor, blöjor, hygienartiklar, barnmat m.m. packas. Denna vända var det jag, Mette Swing och Conny Swing som levererade och såg till att allt kom dit det skulle.

Förarbetet gör vi tillsammans i  projektet Family projekt, www.familyproject.se.
Vi som arbetar med det är Pia Bolinder, Pernilla Eddesjö och jag.

Denna gång blev det ca.250 kartonger. Även en massa stolar från förskolan Hagtornsgårdens förskola, Pysslingen fraktades över och kom till behov på barnhemmet Lopselis.


Tidigt på morgonen den 4/6  åkte vi iväg till Skavsta för slippa byta flight och landade istället direkt i staden Kaunas där vi också skulle bo i två nätter. Direkt från flygplatsen  åkte vi och checkade in och sedan bar det direkt av mot staden Jurbarkas.Här har vi kommit fram till Socialkontoret i staden Jurbarkas.

Här står jag med Gene, socialchefen i staden Jurbarkas och Audrone vår tolk.


Eftersom tiden var knapp och det var endast denna dag vi hade på oss så bar det direkt ut och leverera till familjerna. 


Här bor första familjen vi besökte. Vi har varit här tidigare för att se vad de är i behov av. Familjen fick kläder och sängkläder m.m.

Det här huset är i väldigt dåligt skick precis som de flesta vi besöker, men de skulle få flytta till en lägenhet fick vi veta.

Conny delar ut leksaker och kakor vi hade med oss. Gissa om det blev en hit?Vissa familjer får man gå en bit för att kunna leverera p.g.a att det är svårframkomligt med bil.

Här väntar man med nyfikenhet på vad vi har med oss.


En solhatt passade perfekt!Den här familjen har vi träffat förr. I den här familjen hjälper vi till med kläder, se till barnens intressen m.m.Conny hjälper pojken i familjen med datorn som de fick av oss förra gången vi besökte dem.Nästa familj bor i ett hus som är i mycket dåligt skick. Vi hade köpt med oss kläder till sonen i huset som vi tänkte att han kunde ha på sin skolavslutning, men då föräldrarna är gravt alkoholiserade och inte orkade komma upp ur sängen så gick en av socialmedarbetarna och hämtade paketet till honom. Vi lämnade kartonger med kläder och sängkläder.


 

Dagen efter hade de fått tag på pojken och så här fin blev han i sina nya kläder.Här är ett kärt återseende av Paulina och Karolina. Jag har knutit kontakt med dem och mina flickor via facebook så här står de med ett paket var från mina flickor.


 Rundtur på flickornas rum och tecknings-visning.


Dessa fina blommor i lera hade flickorna gjort till mina flickor. Vilken fin omtanke!

En intensiv och givande dag gick mot sitt slut och det var dags att åka åter till staden Kaunas.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar