Leta i den här bloggen

onsdag 23 maj 2012

Söndag 27 maj

Den här dagen började med att vi åkte till shoppingcenter MEGA på grund av att vi sett att de hade JYSK där. Vi tänkte handla kuddar där, men det var väldigt dyrt. Istället blev det att handla shampoo och andra hygienartiklar i en RIMI-butik. Sedan bar det av till shoppingcentret Akropolis för att inhandla sådant som familjerna behövde samt mediciner till barnhemmet. Apoteket får nog en bra vinst de dagar vi kommer dit, denna gång gick notan på 7 000 kronor.

Barnläkaren Daiva på barnhemmet Lopselis hade informerat om att de behövde plastbackar att sortera barnens leksaker i. Vi bestämde möte med Daiva på vårt hotell så att hon kunde följa med och välja så att det blev rätt. 

Efter det åkte vi till barnhemmet Lopselis och levererade mediciner/vitaminer samt plastbackarna.


En liten flicka på barnhemmet Lopselis är ute i det fina vädret.


Planering inför morgondagen

Tillbaka på hotellet gällde förberedelser inför morgondagen då vi skulle åka till staden Jurbarkas. Hjälpkassar skulle packas. Vi skulle träffa tre familjer under morgondagen. En mamma med två barn, en mamma med fyra barn och en mamma med ett barn,

Varje familj vi besöker får en hjälpkasse. Hjälpkassen innehåller: Tvättmedel, schampo, tvål, diskmedel, toalettpapper, diskhandukar, bindor, vitaminer, diskborstar, tandkräm, tandborstar m.m.  

Bilden nedan visar en hjälpkasse. 


Förutom hjälpkassen så får familjerna kläder, skor, sängkläder, täcken/filtar m.m.


Lite sömn blev det innan det var dags att åka mot Jurbarkas.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar